۱۰ عارضه مصرف کنجد سفید که باید جدی بگیرید
- سلامتی
- 2 مهر 1399
هر خوراکی سالم و مفیدی در صورت مصرف نامناسب و زیاده روی در مصرف سبب بروز مشکلاتی برای بدن انسان می گردد . در این مقاله قصد داریم به بررسی عوارض زیاده روی در مصرف کنجد سفید بپردازیم با ما همراه باشید
۱. وزن ناسالم
این دانههای سبک، دارای کالری و چربی اشباع بالایی هستند. ۱۰۰ گرم دانه کنجد که فقط یک مشت دانه سالم یا پودر آن است، ۵۹۰ کالری دارد. همین مقدار کنجد، ۸ گرم چربی اشباع دارد که حدود ۴۰ درصد مصرف مجاز روزانه را تشکیلمیدهد. بنابراین، گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی میتواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.
۲. سرطان روده:
مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد میتواند به روده بزرگ آسیببرساند. محققان دریافتند که خوردن ۱۵ نانوگرم کنجد در روز میتواند باعث التهاب روده بزرگ شود که به بیماریهای کشندهای مانند سرطان روده بزرگ میانجامد. این یکی از خطرناکترین مضرات کنجد است زیرا میتواند باعث مرگ شود.
۳. دیورتیکولیت
کنجد میتواند با ایجاد دیورتیکولیت، بر سلامت روده بزرگ تاثیربگذارد. این یک مشکل خاص پزشکی است که باعث ایجاد کیسههای دردناکی در دیواره داخلی روده بزرگ میشود. این باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره میشود. بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.
۴. واکنشهای حساسیتی:
حساسیت، یکی دیگر از مضرات مصرف کنجد است. اگر به کنجد حساسیت داشتهباشید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیتهای مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره). بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداریکنید.
۵. آنافیلاکسی:
آنافیلاکسی، یک آلرژی شدید است که بهدلیل مصرف کنجد بهوجودمیآید. تمام بدن تحث تاثیر این واکنش حساسیتی شدید و سریع قرارمیگیرد. این باعث خسخس، افت فشار خون، گرفتگی سینه و غیره میشود و گلو و مجاری تنفسی فرد را مسدودمیکند. درنتیجه، شخص دچار خفگی میشود که ممکن است به مرگ بینجامد.
۶. عفونت آپاندیس:
خوب، این خیلی مشکل شایعی نیست اما ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند. گاهی وقتها، ممکن است چند عدد از دانههای کنجد، به عضوی بچسبند که ممکن است باعث عفونتهای خفیف تا شدید شود.
۷. اسهال:
به گفته دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین است. به این معنا که مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد میتواند باعث شلشدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود. بنابراین، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، آن را در مقدار مناسب مصرفکنید.
۸. دانههای پوستی:
کنجد میتواند بر پوست نیز تاثیربگذارد. اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفادهکنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانههای پوستی همراه با خارش و قرمزی دچارشوید.
۹. ریزش مو:
خیلی از ما برای سلامت موهایمان از کنجد سیاه استفادهمیکنیم. اما استفاده بیشازحد از این دانه میتواند نتایج معکوسی داشتهباشد. این میتواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که پوست سر را چرب و فولیکولهای مو را خشکمیکند. درنتیجه، سرعت ریزش مو، به میزان زیادی افزایشمییابد. این ممکن است باعث طاسی کامل شود.
۱۰. سقط جنین:
گفتهمیشود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقتها باعث سقط جنین میشود.
0 نظرات 3,964 بازدید روده سرطان